WAT IS GEPASTEURISEERDE GEITENMELK?

Om ziektekiemen te doden wordt de geitenmelk verhit tot 72 °C voor minimaal 15 seconde lang. Alle bacteriën zijn hierdoor onschadelijk gemaakt waardoor onze geitenkaas ook geschikt is voor zwangere vrouwen!

WAAROM IS GEITENKAAS WIT?

De kleur van de kaas heeft te maken met de maag van de geit en de koe. In onder andere gras zit caroteen. Koeien zetten deze stof niet om waardoor koeienkaas geel wordt. Geiten zetten deze stoffen daarentegen wel om in vitamine A, waardoor de gele kleurstof niet in de geitenmelk en dus niet in [...]

ZWANGERSCHAP EN HET ETEN VAN GEITENKAAS

Ook voor vrouwen die voor twee mogen eten is onze kaas geschikt. Dit komt doordat de melk gepasteuriseerd is en dus veilig voor jullie beiden! Kijk voor meer informatie bij Wat is gepasteuriseerde melk? Geitenkaas is zelfs erg gezond voor jullie, veel belangrijke eiwitten vitaminen en mineralen zitten in melkproducten. Zuivel is daarnaast een zeer [...]

KAN IK Q-KOORTS KRIJGEN VAN DE PRODUCTEN VAN DE MEIBLOEM?

Er is absoluut geen risico op het verkrijgen van de q-koorts. Alle bacteriën en ziektekiemen zijn onschadelijk gemaakt tijdens het pasteuriseren van de geitenmelk. Dit is een wetenschappelijk bewezen effectieve manier om veilig van onze geitenkaas te kunnen genieten!

WELKE HOEVEELHEID ZUIVEL PER DAG IS GEZOND?

De hoeveelheid zuivel is per leeftijdscategorie anders. Volgens de gezondheidsraad is het gezond om 2 á 3 porties zuivel per dag te nuttigen. Hierbij valt te denken aan melk, yoghurt, kwark, boter en geitenkaas! In totaal zou dit uitkomen op 300 tot 450 gram zuivel per dag. Tijd voor geitenkaas dus!

Ga naar de bovenkant