DE MEIBLOEM

In 1984 zijn John en Marjolein Nissen uit liefde voor de geiten gestart met geitenkaasmakerij De Meibloem. Ooit begonnen met één geit genaamd Els, maar door de stijgende vraag konden zij al snel uitbreiden. Uiteindelijk hielden zij 70 geiten, die zij overigens allemaal bij naam kenden! Naast het houden en melken van de geiten maakten John en Marjolein ook de kaas. Door de enorme vraag naar hun geitenkazen konden zij het houden van geiten en het maken van kaas niet meer combineren. Zij besloten dan ook in 1990 om zich volledig te richten op het maken van ambachtelijke en natuurlijke zachte geitenkaasspecialiteiten in zonnebloemolie. Alle producten worden bereid uit 100% gepasteuriseerde volle en verse geitenmelk. De exclusieve producten van De Meibloem onderscheiden zich in smaak door de eigen ontwikkelde recepten en procedés.

“De Meibloem werkt vraaggericht en is continu op zoek naar de lekkerste en beste producten om mee te werken!”

Ook anno worden de geitenkazen op dezelfde ambachtelijke wijze gemaakt. Begin 2018 is dochter Winnie in het bedrijf gekomen. Nog altijd ligt de focus op het maken van exclusieve geitenkaasspecialiteiten in zonnebloemolie. De Meibloem heeft hier bewust voor gekozen om geen tot zéér weinig conserveringsmiddelen te hoeven gebruiken. De Campagnard en Campagnelle bevatten zelfs helemaal geen conserveringsmiddelen, nog kleur-, geur- en smaakstoffen! Deze beide romige geitenkazen zijn ingelegd in een op eigen recept gemaakte kruidenolie. De olie is te gebruiken als dressing bij een (geitenkaas-)salade of om bijvoorbeeld aardappeltjes in te bakken. Naast de geitenkazen worden er ook vruchten gevuld zoals: sweetpeppers, dadels, olijven en abrikozen. De Meibloem werkt vraaggericht en is continu op zoek naar de lekkerste en beste producten om mee te werken. De Meibloem geitenkaas. Natuurlijk lekker!